Servicii medicale – Programări
Prin dotarea de care dispunem, prin organizarea activității și specializările colegilor din echipă putem oferii servicii medicale la un nivel ridicat, acoperind toate domeniile serviciilor veterinare.
Proprietarii sunt rugați, ca atât în curte cât și în sala de așteptare sau de consultație să țină câinii obligatoriu în lesă.
Pentru a evita un timp lung de așteptare, care poate deveni greu de suportat, mai ales prin agitația animalelor aduse la consult sau prin implicarea emoțională a proprietarilor în cazul unor pacienți în situații mai grave, ne străduim ca prin programări și o eficientă organizare, să prevenim pe cât posibil aceste situații.
Este de reținut însă, că durata procedurilor și succesiunea unor cazuri programate sau eventual urgențe neprevăzute nu poate fi calculată și în astfel de situații, când timpul de așteptare este mai lung, vă solicităm înțelegere și răbdare.
Pentru consultații vă rugăm să vă programați sunând la 0268472584. Serviciul de urgență este 8-21 de luni până vineri și 9-17 sâmbătă și duminică.
Menționăm că puteți să optați pentru programări preferențiale la oricare din medici, care în funcție de specializare sau disponibilitate vor oferi servicii competente potrivit dorințelor. În situațiile în care aceste preferințe nu pot fi satisfăcute, putem asigura consultul sau tratamentul apelând la un coleg/colegă cu experiență, deoarece toți membrii echipei au o pregătire care cuprinde o mare parte din patologie.
Căutăm desigur, că în limita posibilităților să rezolvăm și acele cazuri în care proprietarii ajung la noi cu pacienți fără programare. În aceste situații, chiar dacă va trebui să așteptați, vă rugăm să aveți înțelegere, pentru că în final fiecare caz se rezolvă în cadrul programului sau în sistem de urgență.
În cele ce urmează amintim acele situații în care programarea este obligatorie:
- Operații
- Examinări radiografice speciale (Test de Displazie, explorări organe cu substanțe de contrast, etc.)
- Consult cardiologic (EKG, ecografie cardiacă)
- Consult oftalmologic
- Tratamente care necesită anestezie
- Tratamente care necesită perfuzii
- Chimioterapie
Ce trebuie știut înaintea unei operații
Pentru ca anestezia pacienților să decurgă în condiții cât mai bune se ține cont de următoarele:
- Încercați ca în ziua premergătoare operației câinele/pisica să consume o cantitate cât mai mare de lichide.
- Înaintea operației planificate, timp de 12 ore, animalele nu vor consuma alimente.
- Dacă în ziua premergătoare sau în ziua operației se observă modificări în comportamentul pacienților, care până la momentrul respectiv nu au mai fost sesizate, vă rugăm ca în ziua în care vă prezentați la operație să ne informați în acest sens.
Informații despre pacienți după operații și internări
Dacă câinele/pisica, după operație rămân la noi în clinică încă câteva ore, vă anunțăm telefonic de modul în care a decurs intervenția și vă informăm despre starea pacientului.
În cazurile când pacientul rămâne internat o perioadă mai lungă, veți fi informați telefonic (zilnic o dată) despre starea lui și cu această ocazie se iau decizii privind tratamentele sau procedurile care mai pot fi necesare.
În situațiile unor cazuri mai grave sau când starea animalului se înrăutățește brusc, vă anunțăm telefonic în cel mai scurt timp posibil și la nevoie în continuare de mai multe ori pe zi.
Vizitarea pacienților internați este desigur posibilă, dar numai după ce vă manifestați intenția în acest sens și stabiliți momentul vizitei cu medicul curant.
Informații legate de externare
Cu ocazia externării pacienților după operații sau internări, medicul care a efectuat intervenția va explica proprietarului tot ce trebuie făcut în continuare, atât în ceea ce privește tartamentul cât și îngrijirea. Dorim ca proprietarii să fie informați în amănunt despre boala câinelui sau a pisicii și să primească cât mai multe sfaturi utile privind posibiltățile de tratament și recuperare.
În cazurile când pacientul este externat imediat după operație, administrarea apei este permisă numai după 3 ore și consumul de alimente după cel puțin 5 ore.
Studenți – Practică
Studenții care în perioada de practică sau în timpul lor liber doresc să participe pe o perioadă de 2-4 săptămâni la activitatea clinicii, pot beneficia de această posibilitate.
Condiția este dorința de a învăța, seriozitate, o ținută adecvată și o cerere depusă personal la Clinica Veterinară Lempeș, ocazie care însemnă și o discuție personală cu conducerea clinicii.
Pentru informații cei interesați ne pot contacta la adresa:
[email protected]
În cadrul clinicii organizăm anual în data de 4 octombrie, cu ocazia „Zilei Internaționale a Animalelor” un eveniment adresat copiilor şcolari, care ne pot vizita clinica, se pot informa despre preocupările medicului veterinar, pot discuta cu personalul clinicii, pot asista la operații şi pot viziona filme legate de aspecte medicale sau cu privire la viaţa animalelor.
Operaţia în ruptura ligamentului încrucișat prin metoda TPLO (Tibial Plateau Leveling Osteotomy) în premieră la noi în țară
Operația TPLO este cea mai eficientă şi apreciată metodă de rezolvare a rupturii ligamentului încrucișat, o procedură cu rezultate superioare faţă de alte metode, pe care o practicăm începând din 2015.
Pe radiografia alăturată prezentăm un caz cu ruptură de ligament încrucișat operat prin metoda TPLO.
Exemplificăm eficiența procedurii, prin două înregistrări Video, unde se poate vedea un pacient operat de noi, la trei zile și la o săptămână după operația TPLO.
CT – Computer Tomograf
În clinica noastră a fost pus în funcțune un computer tomograf Philips de înaltă performanță.
Tomografia computerizată este o tehnică imagistică de investigații cu radiații X care utilizează un scanner special pentru a crea imagini în secțiune ale corpului. Pocedura ne permite diagnosticul în multe situații, când modificările patologice ale organelor (structurile osoase, creier, organe din cavitatea toracică sau abdomen) nu pot fi depistate prin alte metode.
În cazul animalelor, pentru punerea în aplicare a examinării tomografice este necesar ca pacienții să fie anesteziați. Imaginile se realizează în câteva minute și procedura împreună cu anestezia durează 30-45 minute.
Examinarea CT permite vizualizarea unor imagini din interiorul corpului din orice unghi se dorește. Această investigație oferă informații exacte si rapide, fără a fi nevoie de explorări mai invazive. De asemenea, examinarea CT preoperatorie permite o mai bună planificare a operației. Procedura este nedureroasă, de scurtă durată, neinvazivă, oferind detalii deosebit de valoroase pentru diagnostic.
Laparoscopie
Chirurgia laparoscopică este un domeniu nou, pe care l-am dezvoltat cu succes în ultima perioadă. Laparoscopia este o procedura care se realizeaza prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind un instrument optic numit laparoscop și un set de instrumente speciale în completare destinate acestui scop, cu care se pot vizualiza organele din cavitatea abdominală, se pot recolta probe pentru biopsii sau pot fi realizate diferite intervenții chirurgicale. Procedura este numita „minim invaziva”, din cauza inciziilor mici, a impactului redus asupra organismului și a unei recuperări mai ușoare.
Bronchoscopie
Bronhoscopia este o nouă procedură de diagnostic aplicată în clinica noastră, o tehnică non-invazivă folosită pentru a examina căile respiratorii, cu un instrument optic numit bronhoscop, introdus la nivelul gurii. Acesta se conectează la un ecran video și astfel se poate vizualiza interiorul căilor aeriene. Bronhoscopul destinat pentru medicina veterinară este un tub subtire flexibil, cu o camera video la capat si un canal pentru a colecta probe de secreții sau tesuturi și care poate fi utilizat in diagnosticul diferitelor afecțiuni inflamatorii, tumorale sau obstructive. Bronhoscopia se face exclusiv sub anestezie.
Una din achiziţiile anului 2021 este şi o nouă instalaţie radiologică